Строителния сегмент в Jebel Ali Free Zone – Dubai (Jafza) е публикувал ръст от 14% в броя на регистрираните фирми, от юни 2015 г. за юни 2016.

Строителния сектор и производството на материали в Jafza са сред водещите производители на заетост на страната с работна сила на повече от 18 800 заема площ от 3,56 милиона кв. м на комбинирани съоръжения.

Ибрахим Мохамед Ал Жанхи, заместник-изпълнителен директор и главен търговски директор каза: „Развитие на инфраструктурата в Близкия изток и Северна Африка (MENA) преживява огромна промяна с правителствените разпределения на значителни финансови средства към актуализацията на техните съоръжения.

„Jafza осигурява световна класа бизнес платформа за строителните конгломерати, които искат да се разширят в региона МЕНА.“

Според скорошен доклад на промишлеността от BMI Research, строителния сектор в региона МЕНА се очаква да се ускори през следващите 10 години, метателна регионалната индустрия от около $ 215bn през 2016 г. до $ 313bn до 2020 г. и $ 467bn до 2025.

Jafza в момента е дом на повече от 961 от водещите производители на стомана в света, изграждане на предприятията в сектора на строителни материали включително ArcelorMittal, Тиендзин Тръби, Tata Steel, Conares, China National Building Group, Saint-Gobain Gyproc, Hitachi Строителни машини и Hyundai Engineering и ConstructionCompany, с по-голямата част регионални централи в Jafza.